Mediació

Bioscopi

Tallers d’animació documental per a la creació d’una pel·lícula col·lectiva

Antiselfies

Tots som una suma de màscares, revela-les i crea els teus antiselfies

Bioscopi: Antiselfies convida a reflexionar sobre la pròpia identitat i l’autorepresentació a través de l’expressivitat plàstica i l’animació. Ens posarem i ens traurem les màscares per obrir el nostre sentit de la identitat com a subjectes en constant desenvolupament. La identitat és interactiva i necessitem representar-la. Mitjançant dues propostes, explorarem de forma col·lectiva les nostres identitats dinàmiques i diverses. El resultat seran retrats animats i “antiselfies” que compartirem en una plataforma pròpia i reveladora: FaceTrue.

Una suma de màscares

Creeu un retrat animat que reveli la identitat dinàmica i interactiva que tenim.

6-12 anys
Individual

Pas a pas

Treure’ns la màscara

Interveniu les nostres selfies per fer aparèixer “l’antiselfie” on representar-nos d’una manera més autèntica.

+11 anys
Individual o en petits grups 

Pas a pas

Criatures imaginàries

Crea i anima les teves pròpies criatures imaginàries

Com serien els éssers microscòpics, mitjans i gegants, capaços de viure al planeta Terra o en condicions extremes com les del planeta Mart?

Bioscopi: Criatures imaginàries proposa tres exercicis d’animació en l’àmbit de la zoologia especulativa: creareu i animareu éssers inventats prenent com a punt de partida algunes nocions bàsiques sobre biologia i evolució. Ho fareu fent servir la imaginació i tècniques cinematogràfiques com l’stop-motion o bé la intel·ligència artificial. Amb totes les espècies que us inventeu i ens feu arribar, formarem un gran atles d’éssers imaginaris.

Éssers microscòpics

Sabies que les aigües dels nostres mars i llacs estan plenes de bacteris diminuts que desenvolupen funcions molt importants? Crea el teu ésser microscòpic capaç de viure en un medi aquós.

+ 6 anys
Sol o amb petits grups col·laboratius

Pas a pas

Éssers complementaris

Al món viu tot està connectat per una gran xarxa de relacions entre espècies. Crea i anima una cadena d’éssers vius que es relacionin entre ells.

+ 12 anys
Sol o amb petits grups col·laboratius

Pas a pas

Éssers que evolucionen i coevolucionen

Els éssers vius han anat canviant i evolucionant al llarg dels anys per adaptar-se al medi. Crea el teu propi ésser i fes-lo evolucionar per tal d’assegurar-ne la supervivència.

+ 12 anys
Sol o amb petits grups col·laboratius

Pas a pas

Històries de vida

Fes el teu autorelat animant a una veu, a dues o de manera col·lectiva

Bioscopi: Històries de vida és una proposta per a autorelatar-se a partir del llenguatge de l’animació. No es tracta de dibuixar-se amb realisme, ni de fer-se un autoretrat, sinó de fer emergir la pròpia veu. Us presentem tres propostes diferents que permetran fer petits curtmetratges animats sobre la vostra vida i el vostre entorn. Podreu desvetllar els vostres secrets, viatjar en el temps o explicar què us uneix als vostres amics, i descobrir que l’animació pot apropar-vos a la veritat per camins diferents dels del vídeo o la fotografia. La suma de tots els relats creats conformarà un film col·lectiu i l’autobiografia d’un lloc.

Monòleg

Fes un dibuix animat digital i explica un moment, no registrat, del teu passat.

+ 7 anys
Una persona

Pas a pas

Diàleg

Dibuixeu-vos mútuament i reveleu un secret inconfessable o una veritat incòmoda.

+ 7 anys
Dues persones

Pas a pas

Col·loqui

Feu un retrat animat en grup a partir d’una idea que us uneixi a tots i totes.

+ 12 anys
Grup de persones

Pas a pas

Tornar a dalt